De Wintertempel

De donkere dagen zijn er weer. Dit jaar nog een graadje donkerder dan anders.

Wat doe je als het overal donker is? Dan zoek je het lichtknopje. Traditioneel is dit de tijd waarin we op zoek gaan naar het innerlijke licht. De traditie leert ons dat er binnen in je altijd liefde is en vrijheid, in overvloed. Die schatten liggen serieus voor het oprapen.

‘Maar hoe dan? ‘ vraag je je misschien af. ‘Hoe vind ik dat licht?’

Simpel.

De Wintertempel.

De sluiers tussen de werelden zijn heel dun, de engelen, natuurwezens en dierbare overledenen zijn vlakbij en als je daar aandacht aan geeft, komen ze je helpen van achter de sluiers. Dat is hun specialiteit! Ze brengen vrede op aarde. Om te beginnen in ons hart.

We hoeven hen alleen maar uit te nodigen. Ze brengen ons bij ons innerlijke licht. Hoe heerlijk om die sprookjesachtige sfeer uit te nodigen in je leven!

Wat je omarmt, krijgt vaste vorm

Rhea Debora

Alles wat je aandacht geeft, krijgt vaste vorm.

Als je je aandacht besteedt aan de ellende, angst, onrecht, verwarring, chaos die om ons heen is, vult je leven zich met een sfeer van narigheid. Daar word je niet blij van. En het helpt al helemaal niet om de boel te verbeteren. Je ogen ervoor openen is goed. Kopje onder gaan is niet nodig, maar als jhe echt voelt, en toelaat, ga je niet kopje onder. Dat is meer als je je ertegen verzet.

Midden in het donker woont een geheim licht.

Als je het donker erkent, en toelaat, en helemaal voelt, zonder verzet en zonder goedkeuring, dan verandert er iets magisch. Want midden in dat donker woont een geheim licht. Door de aandacht, komt dat Licht vanzelf binnen in je leven.

De Wintertempel is daarvoor gemaakt

Een dagelijkse 5 minuten-meditatie per dag, een halfuurtje mijmeren over de mooie dingen van het afgelopen jaar, een kaarsje in dankbaarheid voor je voorouders – een beetje voorpret voor het komende midwinterfeest – dan zaai je licht.

Leven heeft een geweldige eigenschap : het lééft! Een open deur natuurlijk, maar denk je even in: wat leeft, dat groeit!

Licht leeft. Het groeit en groeit en brengt steeds meer leven voort. Leven en overvloed en vreugde en je wordt er blij van. Het lijkt wel tover. Tover die echt bestaat.

De Wintertempel is er om het je gemakkelijker te maken.

Wat een ramp lijkt, blijkt vaak een kans.

Lao Tse

De sleutel : aandacht.

De clue is dus, om aandacht even los te weken van de dagelijkse toestanden. Even terug naar binnen. Daar binnen vind je nog veel meer zorgen en stof tot piekeren licht! Echt!

Nee, dat gaat niet altijd vanzelf. Piekeren is een ding. Want als het allemaal zo makkelijk was… Gelukkig hoef je het niet allemaal uit je eigen tenen te halen. Welnee. Doe gewoon mee aan de Wintertempel!

De Wintertempel is gratis voor leden van de Tempel. Je krijgt nog veel meer moois.

De Wintertempel is speels en inspirerend

 1. Je krijgt fijne inspirerende handreikingen om je aandacht los te weken van de donkere omgeving.
 2. Mooie Luisterreizen en meditaties brengen je vanzelf in een fijne inspirerende sfeer op weg naar het goddelijke licht.
 3. De symboliek in de sprookjes ontdek je allerlei inzichten en verborgen verbanden.
 4. Ook in je dromen ga je de symbolen herkennen en de betekenis duiden.

De Wintertempel is goed voor je gezondheid

 1. Dagelijks ontspannen met de meditaties brengt allerlei genezingsprocessen op gang.
 2. Een beetje ontspannen helpt voor een betere nachtrust, zodat je er beter tegen kunt.
 3. Ontspannen brengt je hele lichaam in een betere flow.
 4. Ontdek de genezende kwaliteiten van heilige rook (waarom denk je dat dat zo heet?)

De Wintertempel is vol fijne aardse magie

 1. Ontdek hoe geworteld die oude spirituele tradities zijn, zoals advent, en de heilige wierooknachten, de dromen, het voorspellen met oudjaar.
 2. Leuke dingen maken en lekkere dingen bakken, net als je voormoeders.
 3. Ken je jullie huisgeest al, die jullie beschermt? Hoe sluit je daar vriendschap mee?
 4. De genezende kracht van kruidenwierook: super voor je gezondheid en immuunsysteem.
 5. Een overzicht maken over het afgelopen jaar, dat aardt enorm. Want dit is wel jouw leven. Dit heb je gedaan, met deze mensen.
 6. Zegels leren maken is een ‘game-changer’. Een aardse vaardigheid waar je super veel aan hebt in je dagelijks leven.

De Wintertempel werpt haar licht vooruit

 1. Jij bepaalt hoe jouw nieuwe jaar eruit gaat zien
 2. Je roept de toekomst naar je toe die echt bij je past, die voor jou is weggelegd
 3. Het innerlijke werk, dat je hebt gegaan opent onvermoede deuren in een in een muur van onmogelijkheden.
 4. Je krijgt onverwacht geluk; obstakels smelten weg om plaats te maken voor je verlangen.

De Wintertempel maakt het je gemakkelijk

 1. Alles komt vanzelf in je mailbox, zodat je er makkelijk bij kunt.
 2. Alles staat overzichtelijk bij elkaar je persoonlijke online omgeving zodat je niet hoeft te zoeken.
 3. Een druk op de play-knop en je stapt de Andere Wereld binnen.

Elke keer als je jouw lichtbron weer ontmoet, voelt het weer zo vertrouwd. Het is een soort thuiskomen. Opluchting. Dan denk je: Oh, ‘ja, natuurlijk! Dat wist ik allang.’

Dat gevoel, daar wil je meer van. Veel meer. Het ligt voor je klaar, kom het halen! Dan komt de tover op gang, dan wordt het sprookje levend.

Klinkt goed? Meld je snel aan.

De hemel geeft. Wie vangt, die heeft.

Toon Hermans

Hoe ziet het programma eruit?

De Wintertempel loopt van 1 december tot 21 januari. Er zijn 5 programma onderdelen.

Bijna alle programma onderdelen zijn online.

Je krijgt de visualisaties, meditaties, lessen en video’s allemaal in je mailbox. Hoe handig is dat. Je volgt precies je eigen ritme.

In je persoonlijke online omgeving staat alles overzichtelijk bij elkaar. We hebben een fijne Facebookgroep om te delen, inspiratie op te doen, dingen na te vragen en uit te wisselen. De slotwandeling is een live ontmoetingsmoment.

Hoe lang blijft alles online beschikbaar?

Dit is de wintertempel 2020. Al het materiaal in je persoonlijke online omgeving blijft beschikbaar tot half oktober, daarna gaan we alles klaarzetten voor de Wintertempel 2021.

De programmaonderdelen hebben een logische, organische volgorde

Alles past heel organisch in elkaar.Je begint met de inspiratie van de Wintergetij meditaties en de symboliek van de sprookjes. Die ontspannen inzichten neem je mee in een terugblik op je leven. Word je bewust waar je nu staat.

Dan roep je de toekomst naar je toe, die daar helemaal bij past. Met gevleugelde voornemens verzegeld – innerlijk gelaafd, voorbereid en gewapend tegen wat er ook maar op je pad verschijnt. Het een vloeit vanzelf uit het ander voort. Daarom is het zo effectief.

Om de wereld te kennen, behoeft men zijn huis niet te verlaten; men behoeft niet uit het raam te kijken om de wegen van de hemel te zien.

Lao Tse

Wat brengt de Wintertempel jou?

Behalve … een zalige ontspannen start van de dag? En fijne om naar binnen te kijken? Coole kennis van de astrologie in jouw leven? Nieuwe manieren om informatie op te halen via je verbeelding? Een verbinding met de oude traditie? En gave voornemens die als de malle materialiseren?

Behalve al die dingen is er iets wat dieper gaat. Je hebt meer verbinding met het Licht in jezelf.

Veel. Meer. Licht.

Je merkt het aan een gevoel van opluchting. Aan mooie nieuwe inzichten. Sterker zelfvertrouwen. Aan het gevoel dat je er weer zin in krijgt. Wat sprankeling en van die fijne toevallige mazzel. Want licht werkt in alles door.

Waarschijnlijk merk je meer rust, ontspanning en onverwacht plezier. Mooie inzichten. Kleine, doorslaggevende dingen die veel verschil maken.

Licht brengt de magie op stoom. Het toeval komt je te hulp. Licht brengt leven, en leven brengt gezondheid en levenslust. Je krijgt er weer zin in. Je gaat er weer helemaal in geloven.

Het begint gewoon in het klein, bij jezelf. Dat is genoeg. Je hoeft niet te zwoegen, want het groeit vanzelf. Dat is nu eenmaal wat het leven doet. Het groeit.

Manifesteren

Wat natuurlijk extra gaaf is, is dat je voornemens eindelijk lukken. Ha, hoe cool is dat. Manifesteren lukt als de malle. Dat komt omdat je voornemens kloppen met je leven in het hier en nu, passen in jouw zielemissie en levensloop. Door de zachtheid van de Wintertempel zijn ze goed ingebed. Dat heet niet voor niets zo. Mijmer er maar eens over… in gebed … ingebed. Mmm.

Goed.

De magie van de zegels helpt enorm mee. Zo krijgen je voornemens zowel wortels als vleugels.

Klinkt goed? Geweldig! Meld je snel aan.

Alles op een rij

Adventtijd: 1-21 december: 

Wintergetij meditaties: dagelijks 5 minuten met de vier elementen: aarde, water, lucht en ten slotte licht! Je ontvangt de meditaties in je mailbox en ze staan net als alle onderdelen ook in je online omgeving.

De symboliek van het inwijdingssprookje : dit jaar werken we met het verhaal van Wasilisa de Schone. Zij werd midden in de winter het bos in gestuurd om vuur te halen bij de gruwelijke Baba Jaga. Lekker dan.

Inwijdingssprookjes hebben zoveel te bieden voor ons eigen pad. De wijsheid is verpakt in symbolen met meerdere lagen van betekenis. Prachtig om hier eens in te duiken met elkaar.

De Wintertempel was echt geweldig! Ik heb juist zo genoten van dat sprookjesachtige, die fijne sfeer in een tijd waarin je niet zo makkelijk op pad kunt gaan.

L.D

Midwinter tot driekoningen (21 dec – 6 januari): 

– 12 Heilige Nachten: We maken een  Sterrencruise langs de Zodiak. We bezoeken alle tekens en voelen hun onderlinge verwevenheid en het effect op de seizoenen van het jaar. Je krijgt hiervoor dagelijks een mailtje met een visualisatie en alles staat in je persoonlijke online omgeving.

Onze gids is de godin Arianrhod, Vrouwe van het Zilveren Wiel (de maan? De zodiak? Of allebei?). Zij neemt ons mee naar Caer Sidi, Haar wervelende sterrenkasteel met 12 vensters, in de Keltische innerlijke wereld. Door deze vensters kunnen we de seizoenen van het jaar bekijken. Ideaal voor een Meditatieve terugblik op ons jaar, maand voor maand.

In de afleveringen kun je steeds je aantekeningen noteren zodat je vanzelf een fijn overzicht krijgt over het afgelopen jaar, je goed geleerde lessen die je meeneemt naar volgend jaar, je successen om op te bouwen, je puzzels om nog wat aan te werken, en de dingen die je met liefde achter je laat. Dit vormt met elkaar een sterke basis voor je voornemens…

Midwintertradities

Een paar mooie midwintertradities komen zeker aan bod. Zoals de rooknachten en de genezende kracht van wierook; voorspellende dromen; orakelen op oudjaarsavond.

7 – 21 januari: Voornemens op vleugels 

Voornemens zijn berucht, juist omdat ze zelden lukken. Alles loopt meestal anders dan we denken. Zeker in deze rare, onzekere tijden waar de maatregelen over elkaar buitelen als jonge puppies.

Hoe los je dat dan op, als je graag iets wilt? Hoe dan wel?

In de Wintertempel leer je twee dingen: het zetten van goede intenties en een techniek om de toekomst naar je toe te roepen: zegelmagie.

Maar welke toekomst? Wat wil je graag? Alles begint met jouw intenties. Wat is er boven gekomen uit jouw periode van verstilling? Wat roept je hart?

Die intenties kun je verzegelen en de kosmos in sturen, het oneindige veld van trillingen. Effectief gaan de zegels voor jou ophalen wat je hebt gevraagd.

De zegels weven een ladder van energie, waardoor jouw tijdlijn samenkomt met de gewenste, specifieke toekomst. Het leuke is dat dit serieus goed werkt. Een game-changer.Hoe dat precies aanpakt, leer je bij Zegelmagie, in alle details.

Lijkt me heerlijk. Ik word lid!

Alleen die zegelmagie is het geld al drie keer waard! En die intenties – werkt als de malle. Magisch!

D.J.Z.

Wat een mooie herinnering heb ik aan onze afsluiting, al was niet iedereen erbij. Een soort utopie, nu ik eraan terugdenk. Mooi dat je meditaties biedt, Rhea Debora.

B.v.S.

Wat kost het?

Wintergetij meditaties waarde: 21 €
Wasilisa, de symboliek in het sprookje, online lezingwaarde: 27,50 €
Wierook: zegen en genezing voor de Rooknachten, online lezingwaarde 27,50 €
Sterrencruise door de Zodiakwaarde: 99 €
Gevleugelde voornemens en Zegelmagiewaarde 179 €
Winter Ontmoetingswandelingwaarde 15 euro
Totaalwaarde: 365 €
WINTERTEMPEL 2021 EN Lidmaatschap tempel 2022: 120€
En dat is dan alleen nog maar de wintertempel… jij krijgt nog veel meer.

Geef mij die magie – voor maar 120 euro!

Meteen doen, zunne. Niet wachten!