Godinnen

Godinnen, vrouwelijke wezens zonder lichaam. Soms lieflijk, soms intimiderend of zelfs gevaarlijk. Godinnen zijn archetypen, sprookjesvrouwen, personages die grote krachten in zich dragen, die wij kunnen voelen.

In de Tempel werken we veel met GOdinnen. In het Aardejaar ontmoeten we Keltische godinnen zoals Etain, Brighid, Airmed en Tara, Arianrhod en Rhiannon en Morgaine, en van vele natuurdeva’s.

In het Rijk van de Maan ontmoeten we de Maangodin in haar vele gestalten, Selene, Luna, en Artemis met haar zeven dierbare vriendinnen, zeven zusters, de Pleiaden.

In het Rijk van de Zon ontmoeten we Egyptische godinnen zoals Isis, Nephtys en Hathor, maar ook de kattengodin Bastet , de vurige leeuwin van gerechtigheid, Sekhmet, en de mysterieuze Nuit, vrouwe van de nacht. En Ma’at, godin van het lichte hart.

In het Rijk van de Sterren ontmoeten we de weefsters van de patronen, die iedere cultuur kent, en de hemelkoninginnen. Maria, Ishtar, Inanna, Arianrhod, Freyja, en Ariadne, om er enkele te noemen.

Lees meer over godinnen in deze blogs. Zijn er godinnen, die je beter wilt leren kennen, meld je dan vooral aan voor de gratis Hartslag van de Tempel.

Liefde voor jezelf

EEN NOVENE om smoorverliefd te worden op het verrukkelijke, goddelijke en MAGISCHE wezen dat AL JE HELE LEVEN  in jouw lichaam woont en POPELT om …
Lees meer

Hoe maak je een beschermende Kruidenwis?

Een magische kruidenwis is een oeroud gebruik: aan het eind van de zomer, zo rond de graanoogst, oogstten vrouwen een boeket met zeven, negen, elf of nog meer magische kruiden. Dit werd in huis opgehangen en zo bleef het huis verschoond van blikseminslag, vuur, ruzie en ongelukken.  Een wis moest de juiste kruiden bevatten, anders werkte de magie niet goed en zoals dat met die dingen gaat, wist alleen grootmoeder hoe je de magische kruidenwis het beste kon samenstellen. In christelijke tijden werkte de kruidenwis natuurlijk alleen, als hij door de priester werd gezegend. Dat gebeurde op Maria Hemelvaart, 15 augustus. Maak je eigen …
Lees meer

Wat eet een deva?

Heb jij ze ook in je omgeving? Deva’s? De aanwezigheid van deva’s kun je gemakkelijk herkennen. Ze voeden je tuin met sprankeling. En met groeikracht. Dat kun …
Lees meer