5 vragen om te stellen als je twijfelt

TwijfelsDeBaas
Onbekend terrein

Als je een inwijdingsweg volgt, begeef je je – per definitie – op onbekend terrein. Of jouw inwijding bestaat uit een net opgestarte onderneming, of omdat je je roeping van je innerlijke priesteres wilt volgen, het is super spannend.

In al die gevallen volg je je innerlijke Zon, dat stralende licht in je hart. En dat brengt je op de mooiste plek die je je kunt voorstellen.

Je ontdekt onvermoede grootsheid, gewoon in jezelf! Je durft het nauwelijks te geloven. Mag dat wel? Stel je je niet aan? Alle negatieve boodschappen die je ooit hebt gehad, komen bovendrijven. Als wolken.

Je moedige stap brengt veel in beweging: vrijwel onmiddellijk verandert ook de wereld rondom je. Je ziet alles in een ander licht, je ontdekt dat alles leeft en op jou reageert. Waar is je houvast gebleven?

Storm van twijfels

Jarenlang heb je geleerd hebt om je kracht weg te stoppen, niet op te vallen, geen aanstoot te geven. Anderen, ouders, volwassenen, leraren, helden, kopstukken, zij wisten het allemaal beter dan jij.

En nu sta je op onbekend terrein, en je hebt zelf de touwtjes in handen. Dat is spannend en verwarrend. Aan wie kun je de weg vragen? Er rijzen twijfels: aan jezelf, twijfels aan je pad, twijfels aan je gekozen richting.  Je oude gewoonten zijn niet van vandaag op morgen verdwenen, en ze roepen met zijn allen HO! Wacht! Even!

Twijfels zijn niet erg. Ze zijn als de wolken, ze  horen er gewoon bij. Je eerste ingeving is misschien, om je twijfels te onderzoeken. Kijken of je wel goed zit, of je je toch niet vergist hebt, of je misschien toch iets anders moet doen.

Maar op die manier kom je niet verder. Je kunt niet navigeren op de wolken. Wel op de zon. Wat kun je doen,  als de Zon achter de wolken is verdwenen? Hoe vind je ‘m terug?

ZonNavigeer

Deze 5 vragen helpen je.

  1. Waarom wilde ik dit ook alweer?
  2. Waar is het me nu eigenlijk om te doen?
  3. Wat is op dit moment mijn grootste angst, hoe voelt dat, waar voel ik dat?
  4. Wat is op dit moment mijn grootste verlangen, hoe voelt dat, waar voel ik dat?
  5. Wat kan ik NU, op DIT moment al doen, om dat verlangen gestalte te geven of te spelen dat het al waarheid is? Wat zou ik dan anders doen, hoe zou ik me dan voelen?

De mooiste vragen zijn de vragen die je dichter bij jezelf brengen. Uitnodigende vragen, zonder oordeel, zonder ingebakken conclusie. Vragen die je brengen waar je wezenlijk naartoe wilt.

Neem de tijd om met deze vragen te zitten en deel jouw antwoorden in de reacties.

Bestel ons gratis geschenk aan jou: Traditionele Europese Wijsheid, de Hartslag van de natuur, gratis in je mailbox op het ritme van de maan en de zon.

Ja, fijn! Dat geschenk wil ik graag  ontvangen.

Geef een reactie