Als je diamanten kunt hebben, waarom kies je dan voor jade?

Door Rhea Debora Zachariasse

Al duizenden jaren is er een groot geheim bekend onder de Tempelvrouwen.

Het werd van vrouw op vrouw doorgegeven, in een privé omgeving van de Tempel, een kleine kring leerden de jonge vrouwen het rechtstreeks van de ervaren priesteressen.

Welk geheim dat was? Hoe je aan diamanten komt.

Ja, ik kan het je zo vertellen, maar eigenlijk weet je dan nog niets. Het is namelijk meer iets om te voelen en doen, dan iets om te weten.

Tempelvrouwen waren niet zelden de dochters en partners van vorsten en koningen. Je hebt ze nog steeds, van die rijke mannen die iedereen kunnen krijgen. Die een bontmantel om je schouders hangen of diamanten voor je kopen en je dan meenemen naar een concert om met je te pronken.

Ik ben opgegroeid tussen dat soort mannen. En ik kan je verzekeren, ze zijn leuk –  maar er bestaan leukere mannen. Ingewijde mannen, die zichzelf door en door kennen en de spirituele menselijke grootsheid aan kunnen – die van hen zelf, en die van jou.

En dat wisten die Tempelvrouwen ook. Als zeer gerespecteerde priesteressen, waren ze onovertroffen als liefdespartner; zij waren  de Inwijder. Ze konden iemand tot dat niveau optillen.

En daarom kozen ze dus niet voor diamanten, maar voor jade.

Hoe het niet werkt

Het is een oude wijsheid, om niet recht op je doel af te gaan, maar een omweg te kiezen met jouw doel als resultaat.

Het is  eenvoudig: als jij op de markt wordt aangeklampt door een opdringerige handelaar die ‘ koop, koop’ roept, dan maak je je uit de voeten!

Als je een baby wilt, ga je niet naar de Kinderwinkel.Daar gaat een heel ander proces aan vooraf.  (Nee maar serieus, in Zeist heb je een Kinderwinkel. Maar ze verkopen er geen kinderen. Ik heb t nog speciaal nagevraagd. )

Zo  recht op je doel af, zo werkt het gewoon niet.

Maar als je met iemand een leuke avond wilt hebben, ga je op je gevoel af, tast je het een beetje af en benadruk je de dingen die fijn zijn voor allebei.

Al die dingen werken door levenskracht, een nogal ongrijpbare stroom van, ja van wat?  Van levensenergie. Het is onmiskenbaar. Je merkt de invloed meteen.

De stroom komt op gang door een beetje spanning op te bouwen, een spel van verwachtingen en verlangen, zodat de levenskracht ergens naartoe kan stromen.

Levenskracht die stroomt, maakt ieder mens aantrekkelijk. Dan maakt het niet meer uit hoe je vel erbij hangt. Of hoe oud je bent. Als je straalt, ben je mooi. Wat zeg ik, dan ben je woest aantrekkelijk. Voor je geliefde, maar ook voor je vrienden, voor klanten, je staat leuker op de foto, in alle opzichten word je mooi.

Levenskracht brengt je dus – letterlijk en figuurlijk – vanzelf bij de pareltjes en diamanten  van het leven.

En dat was dus dat geheim, van die Tempelvrouwen.

Drievoudige magische symboliek

En de volgende vraag is natuurlijk: hoe kwamen zij dan aan al die levenskracht?

levenskracht komt uit het onderbewuste. En met het onderbewuste kun je niet in gesprek gaan met woorden en debkbeelden. Het kent alleen maar plaatjes, beelden, sferen, klanken, ritme en rijm en dat soort dingen. Dus moesten die priesteressen hun verlangen (levenskracht) een beetje vertalen.

Een van de dingen, waarmee die levenskracht  werd opgewekt, was het  werken met het jade ei.  In  de Tempel van Ishtar onderwijzen we die kunst opnieuw.

De vraag is nu, wat er zo speciaal is aan dat jade? Er zijn zoveel mooie stenen, en toch kozen de priesteressen voor jade? Geen lapis lazuli, geen jaspis, geen amber, geen agaat, geen obsidiaan. Geen saffieren, turkooizen, robijnen of zelfs diamanten!

Ga maar na. Het ging hier om leven. Welke kleur heeft leven? Welke levende kleur is er op de aarde, die het van alle andere kleuren wint? En waar is de poort van leven?

Natuurlijk. Leven is GROEN. Al die planten, al die groeikracht, het groene vuur dat uit de aarde komt! Voor je onderbewust is dat klare taal. Jade heb je in allerlei kleuren; maar de meest voorkomende kleur is groen.

En als je dan ook nog een ei gebruikt, een symbool van nieuw leven, van groeikracht! Hoppa, je onderbewuste snapt ‘m!  En ten slotte werk je meet dat ei in je yoni, de poort van Leven.

Zo begrijpt je onderbewuste meteen wat je bedoelt.

Daarmee gaan we dieper dan alle oppervlakkige redeneringen, en raken we het mysterie, dat alle dingen innig verbonden zijn.

En omdat dat gaat materialiseren, is het werk zo bijzonder en magisch, in de Tempel van Ishtar.

Sterke spieren?

Als bijverschijnsel komt je hele systeem in evenwicht; je vaginale spieren worden harmonieuzer, zachter en sterker; je sappen stromen beter door; je hebt lichtjes in je ogen, je huid wordt jonger en je haren groeien mooier.

En er gebeurt nog iets: je grenzen worden duidelijker en je krijgt meer pit. Dat zijn allemaal dingen die de levenskracht met je doet.

In de Tempel gebruiken we het jade-ei dus niet allereerst om sterkere spieren te krijgen. We zijn geen sportschool, maar een Tempel.

Er zijn beroemde leraren, die hun vagina  hebben getraind om er pompoenen, kratjes bier en surfplanken mee te dragen. Als je daar ambitie toe hebt, doe het vooral. Maar dit is niet waar de Tempel van Ishtar over gaat.

Natuurlijk, als je last hebt van incontinentie, verzakking, als je wat meer controle over je vaginale spieren wilt hebben, dan helpt het jade ei daar bij – althans, als je trouw de oefeningen doet.

Maar het begint allemaal bij de vraag, waarom je yoni, de zetel van genezende levenskracht, toch zoveel problemen heeft. In 80% van de gevallen is het antwoord: omdat zij liefde en aandacht te kort komt.

In dat geval dan help je jezelf met een strak trainingsschema eerder van de wal in de sloot, want hey, al die ijzeren trainingsdiscipline is meer iets van Geburah, de sfeer van Mars! En de sfeer die we zoeken, is de sfeer van liefde,  de sfeer van Venus.

Een beetje Kabbala: Netzach, de sfeer van Venus

In de Kabbala hoort de plantenwereld, de levenskracht en die stroom bij het pad dat de Sfeer van de Malkuth (de Bruid, de sfeer van de Aarde) verbindt  met Netzach:  dat is de sfeer van  Duurzaamheid, de uitbundig levenslustige sfeer van Venus.

Dit pad brengt Venus op Aarde  – wat krijg je dan? Liefde, levenslust, creativiteit, zindering, aantrekkelijkheid. Kunst die daadwerkelijk gestalte krijgt. Nieuw leven, in ieder denkbaar opzicht!

De plantenwereld vertoont ook een duidelijk ritme van  groei en verwelken; dat ritme  hoort natuurlijk bij Jesod (Fundament) de sfeer van de Maan .

Jesod is de sfeer van de baarmoeder met haar ritmen en getijden.  De brenger van vorm, die gestalte geeft aan de nieuwe dingen. Materialisatie begint in Jesod!

Werken met het onderbewuste: sfeer leren voelen

Tempelvrouwen krijgen  uitgebreide training in deze magische taal van het onderbewuste. Het heet magie, omdat je nooit rechtstreeks op je doel af gaat, maar indirect, via het onderbewuste, via oorzaak en gevolg.

Dat gevoel is dus belangrijk voor het onderbewuste, daar houden wij  per definitie rekening mee. Als je je jade-ei heel ontspannen vasthoudt,  gewoon in je hand, kun jij dat met een beetje oefening heel goed voelen.

Probeer het maar eens. Zeker als je al een of meer yoni-eieren bezit. Ieder ei voelt anders. Voel je wel?

Welke ‘diamanten’ levert al die groene levenskracht je op?

Die ongrijpbare stroom fleurt je hele leven op. Het doet iets met je vruchtbaarheid op elk niveau, in alles wat je onderneemt. Lichamelijk maar ook zakelijk. In je relaties en in je creatieve uitingen. Een levenslust die uit je ogen straalt en uitvloeit over je moestuin, je velden, je dieren.

Je merkt het aan hoeveel fut je hebt; ben je moe en somber en uitgeput, of ben je helder, fris en alert?

Het geheim van die levenslust  is niet te vangen in pure intellectuele feitenkennis, hoe belangrijk die ook is.  Het is magisch, al volgt het een heel specifiek patroon.

Een deel gaat over gevoel, het is een kunst: levenskunst. Creatieve spiritualiteit. Dat opent deuren! En met wat oefening kun je precies kiezen welke deuren je wilt openen.

Ga aan de slag  en maak je eigen altaar voor Ishtar.

Het is niet moeilijk om een altaar te maken voor Ishtar en je jade-ei op een andere manier te bekijken: als symbool en drager van magische kracht .

Andere symbolen van Ishtar die je kunt toevoegen: leeuwen, en  madeliefjes, uilen en slangen. Al die dingen kun je op je altaar zetten, bij je jade-ei en een kaars vor haar aansteken. Leg een hand op je hart en een op je baarmoeder, en besteed aandacht aan je gevoel.

Je kunt Ishtar aanroepen met deze duizenden jaren oude aanroep:

In de Tempel van Ishtar

Als je de kracht nog dieper wilt ervaren, ben je welkom In de Tempel van Ishtar.

Daar leer je in de praktijk de magie van het Jade-ei. Als deelnemer ontvang je bij deelname gratis een jade-ei. Zo weten we zeker, dat je een uitstekende kwaliteit krijgt, van goede jade: opalescent, hard materiaal met een zalige zachte uitstraling. En ieder kiest haar eigen jade-ei uit, zodat je zeker weet dat het precies bij je past.

Je verstand snapt dat niet altijd. Het zegt misschien: doe moeilijk, het is allemaal jade. Maar je onderbewuste weet wel beter.

In de Tempel van Ishtar kun je als extra optie ook kiezen voor een Nefriet-jade ei*. Dit is een zeer kostbare, donkergroen glanzende jade. Het komt uit Canada. Je krijgt uiteraard garantie op je jade-ei, mocht er iets mee zijn dan kun je altijd terug komen!

*Voor het kostbare nefriet jade geldt een meerprijs.

Als je wilt meedoen, meld je dan hier aan

De Tempel van Ishtar  loopt vrij snel vol, dus wacht er niet mee.

Mocht je te laat zijn, meld je dan aan voor de Hartslag van de Tempel. Dan krijg je af en toe* een inspirerend bericht  in je mailbox.

En als we opnieuw de poorten openen, en je welkom bent In de Tempel van Ishtar, ben jij de eerste die het hoort.