Archetypen, hoe werken ze eigenlijk?

Ik had het met iemand over de Thuistempel. Zij was een zeer sensitieve vrouw die veel had gewerkt met de kracht van de natuur. En ze wilde verder.
‘Dank je,’ zei ze. ‘Maar ik heb het gevoel dat ik al veel verder ben dan dat.
Ik wil priesteres worden.’

Natuurlijk, dacht ik. Het was haar op het lijf geschreven. Maar dat dingetje van ik ben al verder, dat klopte dus niet.

Klinkt misschien raar, dus ik zal t even toelichten.
In de Tempel werken we met levende, archetypische krachten. Dat zorgt dat je een diepgaande training krijgt, of je nu in de Thuistempel werkt of in de fysieke Tempeltraining.

ddb90285626dc9f8cb37c1dda6c2c973Archetype – de term is nogal hot in de zakenwereld. Maar daar wordt er een soort typecasting mee bedoeld, een sjabloon.  Welk van deze 12 types past het beste bij jouw klant.
De Tempel werkt het heel anders: geen  sjablonen, maar met levende krachten. Dat is echt andere koek. Het verschil tussen een stempel of cookie cutter van een leeuw en de leeuw zelf, zeg maar.

f44e878ac041ab90d82b00219c7ec285Kenmerkend van de levende archetypische kracht is dat je wordt  geraakt op het niveau waar je bent. Als ik zes mensen met een levende kracht in aanraking breng, beleven ze alle zes iets anders. De een wordt bang. De ander wordt moedig, een volgende gaat zich super koninklijk voelen en krijgt ineens alles van iedereen gedaan, zonder enige dwang of overredingskracht, gewoon door de uitstraling. De volgende krijgt een daverend schuldgevoel, omdat hij de kantjes eraf heeft gelopen en dingen heeft gedaan die niet loyaal of chic zijn. Dingen die niet in de haak zijn, verdringen we. Maar de leeuw brengt dat stukje  opeens in het bewustzijn.

Hoe verder je bent, hoe dieper de beelden je raken. Dat kan emotioneel zijn, hoeft niet, maar in elk geval is het per persoon heel verschillend, terwijl je toch dezelfde training doet.

Ook per levensgebied kan het trouwens heel verschillend zijn. De een is super goed in voelen, die heeft dan bijvoorbeeld totaal geen moeite met het element Water, maar wel met lucht.
Een ander kan juist goed genuanceerd nadenken en worstelt bijvoorbeeld met voelen of met aarden of wat dan ook.
De een is van nature een healer en de volgende is meer een ziener.

Dus zelfs als je op een gebied heel verfijnd werkt, kun je op een ander gebied best een beginner zijn.
Vergeleken bij onze goddelijkheid zijn we allemaal beginners. Maar dat is een ander verhaal.

10917121_10202471242181382_395526680491379581_n-500x500Anyway. Daarom begint iedereen dus met de Thuistempel. Dat is meer dan een ‘kennis-cursus’ die je leert hoe iets moet maar een levende weg door de innerlijke wereld.
Het leuke is natuurlijk, dat je dan aan het eind ook nog eens een altaar en een meditatie gewoonte hebt neergezet.

https://www.indetempel.nl/idt/cursus-de-thuistempel/