De Zeven Zusters van de Pleiaden: welke ster ben jij?


De Pleiaden waren zeven zusters uit de Griekse mythologie, die door de goden aan de hemel waren geplaatst. Zij zijn stuk voor stuk schitterende sterren, die mensen over de hele wereld inspireren. Maar het mooist is wel, dat zij als sterren hun beroemdheid ontlenen aan de samenwerking.

De Zeven Zusters vormen samen namelijk een hechte sisterhood, het Zevengesternte – waarvan er apart genoeg maar zes echt zichtbaar zijn. Ze zijn een hecht team van specialisten, die weten hoe je moet samenwerken.

Vrouwen dus. Geen rivaliteit, maar sisterhood. Wil je weten welke Pleiade het best bij jou past? Wie kun jij het beste aanroepen? Dan moet je kijken naar jouw sterrenkracht.

En waar komt dat beter tot uitdrukking dan in je dagboek of Art Journal, waar je je hart aan toevertrouwt? De manier waarop jij dat doet is uniek.

Kies hieronder het  Dagboek of Art Journal uit dat jou het meeste aanspreekt, en scroll dan omlaag om te zien welke Sterrenkracht jij bezit! 

Iedere Pleiade is verbnden met een of meer runen, de oude krachttekens van de voorouders van Noord Europa, die de Pleiaden zagen stralen onder het Noorderlicht.

8e2d3814e2fb15fa45a508bed3860edc1 De blauwe olifant

Jij bent de vrouw met heldere overzicht. Je kunt je hoofd koel houden onder moeilijke omstandigheden, je houdt steeds goed overzicht over de hele olifant, en laat je niet door details van de wijs brengen.  Je kunt heel ver vooruit kijken en als iemand moeilijke beslissingen moet nemen, weet jij raad.

De Pleiade die het beste bij jou past is Asterope, de visionair

Als ziener zie jij de dingen al aankomen, lang voordat de zon erover schijnt: jouw rune is Dagaz, de Dageraad.

 

2. De golven en getijden van de grote zee

Jij bent een geduldige vrouw die anderen graag helpt. Je kunt verwarrende kluwens ontknopen en je bent er briljant in om anderen te helpen hun hartsverlangen echt gestalte te geven. Je bent niet weekhartig en soms een beetje streng.

Jouw Pleiade is Maia, de oudste, de mooiste, de Vroedvrouw.

De rune Laguz past goed bij jou: het mysterie van water. 

 

3 Schotse hooglanden

Power is jouw tweede natuur. Je bruist en borrelt van de energie, bent niet voor een gat te vangen en overal waar jij je gezicht laat zien, breng je de boel tot leven. Je stuwt anderen op tot grotere prestaties.

De Pleiade die het beste bij jou past is Elektra, de Aanjager.

Voor jou de rune Uruz, de oerkracht!  

 

4 City Chic

Jij bent een charmante vrouw, stijlvol en elegant, je hebt er totaal geen probleem mee om in de belangstelling te staan, hebt je zaken goed op orde en als dat nodig is, hak je zeer diplomatiek de knopen door. Je kunt uitstekend organiseren en jouw manier van doen dwingt grote bewondering af.

De Pleiade die het beste bij jou past is Alcyone, de Vorstin.

Lees hier meer over rune die bij jou past : Sowilo, de stralende Zon! 

 

5 Entangled in the Tree of Life

Wortels en takken, dat is jouw domein: je ziet van alles de oorsprong en je hebt snel door  welke kant het opgaat. Je kunt onverwachte wendingen voorzien en die gave maakt je een verbinder, een verhalenwever, die mensen met elkaar in verbinding brengt.

De Pleiade die het beste bij jou past is Taygeta, de Verhalenvrouw.

Lees hier meer over runen die bij jou passen: Kenaz, de fakkel van creatieve vuur, en de razendsnelle Ehwaz, het paard.

Misschien maak je graag een eigen Art Journal: hoe je dat doet, vind je hier.

 

Into the Wildwoods

Jouw thuisbasis ligt diep in het hart van het wilde woud, waar de dingen zijn zoals ze zijn, waar de wildheid woont, het mysterie dat alles bezielt. Jij bent de onzichtbare levenbrenger. Je krijgt niet altijd de erkenning die je verdient, want jij betekent veel meer dan men op het eerste oog waarneemt. Wie jou heeft ontdekt, is vol ontzag voor jouw kracht.

Jouw Pleiade is Celeano, de Wilde Moeder.

De rune die echt bij jou past is Berkano, de beschermer.

 

7 De sensuele, sensitieve mysterie vrouw

Jij bent een hooggevoelige vrouw, sensueel en vertrouwd met het mysterie. Je ervaart dat diep in je de oude, verborgen vrouwenswijsheid die leeft en  opborrelt. Je roept die bijna vanzelfsprekend ook bij anderen terug in het bewustzijn en daar werk je ook gestaag aan door, met toewijding en discipline, met liefde en in volle verbinding met je heilige seksualiteit.

Jouw Pleiade is Merope, de Priesteres.

De rune die echt bij je past is Gebo, het geschenk.

De Pleiaden spelen een grote rol in de Tempeltraining

De Tempel is namelijk de grote kosmische Spiegel, waarin de kracht van de sterren wordt opgevangen en gebundeld. 

De tempel is  een mysterieschool. Een levenspad dat je steeds nieuwe vreugde en inzichten geeft. De Tempeltraining maakt je wegwijs op dit mooie pad.

 

De kosmische Schaal van de Maan, die de energie van de sterren opvangt en doorspiegelt naar de Aarde

Sisterhood, samenwerking, heilige  seksualiteit, schouwen in het grote veld maar daarbij jezelf niet verliezen, maar en leren om onafhankelijk te blijven,  al die ‘bekken’ dingen, dat is het priesterlijke werk dat we doen in de Tempel.

Om de vier jaar werken we een jaar lang in het Rijk van de Maan. De andere jaren werken we in het Rijk van de Zon, Het RIjk van de Sterren en het Rijk van de Aarde.

Of wil je wat meer weten over de tempel en de Traditionele Europese Wijsheid?

Meld je aan voor de Reis naar de Tempel en ontvang gratis een Magische Luisterreis

Als je je email adres en naam invult, krijg je gratis en vrijblijvend  de oude wijsheid in je mailbox in een frisse, nieuwe vorm! Je hoeft niets. Voel gewoon maar of dit pad bij je past.
En je krijgt direct de ontspannende, vitaliserende Luisterreis cadeau.