Hoe jij je ware geliefde naar je toe roept.

11204438_978655388833666_1720330760337515746_n-2Mei: het is de tijd van minnekozen, bruiloften, bloemen en bijen. het is een tijd vol verlangen!

Dus als jij ook iets verlangt, is dit het moment om iets in gang te zetten. Dat kan met prachtige  magie uit de Traditionele Europese Wijsheid: een krachtpopje of zielspopje maken om het mannelijke in jezelf te eren.

In de tempel van Verlangen gaan we deze  Bruidjes of Langenekjes maken. Omhuld in zeven doeken, wat verteleen ze over mij? Getallen zeven, drie, vier en een zijn herkenbaar in de constructie. Zeven kleuren, zeven wensen, zeven dieptes, zeven verlangen om het mannelijke in mijzelf te eren.

Duizenden jaren oude Europese traditie

Zielspoppen zijn een duizenden jaren oude Russische traditie onder vrouwen.   Het is de bijna vergeten kunst om  rituele, beschermende of genezende lapjespoppen te maken. Er bestaan tientallen soorten van.

Wat is jouw verlangen? Een partner? Een minnaar? Of ga je voor inspirerend werk, een fantastische opdracht, een fijne woonomgeving? Onze gedachten hebben scheppingskracht. Verlangens die we helder krijgen, voelen en ervaren en vormgeven gaan materialiseren. Je mag ervoor gaan!

zielepopjes.

Je werkt zonder naald of schaar; alleen met een paar lapjes en jouw liefdevolle handen. Het is een proces waar alle zintuigen worden geprikkeld: tast, geur, kleur, geluiden van scheurende lapjes brengen associaties en activeren onze genetische herinneringen.
We bezielen onze kleine warme poppetjes.

Het popje kan jouw verlangen spiegelen en naar je toe roepen op een duizenden jaren oude, beproefde manier! Een man, of iets anders, wat je maar nodig hebt.

Door stofjes en kleuren voor jouw popje te kiezen, geef je jouw beeld waardevolle betekenis: de vibraties van jouw ziel worden zichtbaar. Welk verlangen leeft in jou? Wat is er nodig om dat naar je toe te roepen?

Met een kopje thee genieten we van elkaar en onze nieuwe “vriendinnetjes” en delen met elkaar wat je wilt delen.

TempelMetBloemen2011Verdieping

Verdieping in het verhaal en meer informatie over de oude Russische volkstraditie: rituele, beschermende of genezende lapjespoppen maken. Je (her)ontdekt hoe vrouwen duizenden jaren terug een krachtpopje maakten en waarom. Je bekijkt en bestudeert een aantal popjes die ik mee neem voor deze dag. Graag beantwoord ik jullie vragen.

Inspiratie:  Olga Gozman heeft deze traditie in Rusland geleerd en komt haar unieke kennis met ons delen. Olga is holistische coach-beeldend, verhalenvertelster en tekendocente www.wijzespiegel.nl

Wil je meer horen over de traditionele Europese wijsheid?