Leven we in de Matrix?

levenweindematrix
Er gonzen geruchten, dat we in een Matrix leven. Dat alles vast staat en dat er ergens iemand aan de knoppen staat te draaien. Dat we willoze poppetjes zijn op een schaakbord. Wat zegt de Traditionele  Wijsheid daarover?

Matrix – Mater- Moeder

Matrix komt uit het latijn, van mater. Mater betekent moeder,  matrix betekent zoiets als bedding, waarin iets zit ingebed of ingekaderd.

Deze Moeder is natuurlijk de Aarde. De materie, ook weer dat woord. Dus ja, als je het zo bekijkt, leven we absoluut in een Matrix. Ons lichaam is materie, het is een deel van de aarde. We leven, zogezegd, midden in Haar en of we het nu leuk vinden of niet, zij bepaalt onze grenzen.

 

Wind mee

Om de natuur kun je niet heen.  Het loopt zoals het loopt, bijna machinaal, het wordt winter en weer zomer, dag en nacht. Als het stormt, kun je maar beter met de wind mee zeilen.

Maar hoe weet je nu, hoe die matrix-wind waait?

Goeie vraag.  Wijzen zijn doorheen de eeuwen bezig geweest met diezelfde vraag, om te ontdekken en voorspellen, hoe de ‘wind’ waait. Hoe het programma in elkaar zit, van die Matrix. En hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Die kennis is de traditionele wijsheid of esoterie.

Het gegeven, dat er een matrix is, maakt ons nog geen willoze poppetjes op eens schaakbord, want… er is ook nog onze eigen, innerlijke, goddelijke, alles overstijgende creativiteit. Dit is ons goddelijke geboorterecht, dat ons uittilt boven alle beperkingen.  We kunnen met intentie spelen en van alles laten materialiseren. In de mater-ie.

Dus. Die twee krachten bepalen hoe ons leven eruit ziet. De vaste ritmen en wetten van de natuur. En de vrijheid van de scheppingskracht.

Lieve lust

Het wordt natuurlijk pas echt leuk, als we patronen creëren die goed passen in onze matrix. Patroon – pater, vader. Matrix, moeder. Komen ze fijn samen, dan wordt het leven een lieve lust.

Meebewegen met de ritmen van de maan en de zon. Lekker surfen op dat kosmische getij. Je machteloosheid neemt af. Je hebt plezier, voelt je verbonden. Je voelt je goddelijke kern stralen.

Ritme is de sleutel

De sleutel is ritme. Neem bijvoorbeeld de Maan. Ze groeit van Nieuwe Maan naar Volle Maan, en als je daar gerichte aandacht aan besteedt, ga je dat steeds beter voelen. En dan ontdek je het overal. Helemaal vanzelf.

Dat doen we, in de Tempel.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

‘Belangrijk was voor mij om te gaan leren voelen wat het met me doet en daarop leren te vertrouwen. Het geeft me nieuwe wegen om dingen aan te pakken.

De bijeenkomsten geven ritme aan mijn maand. Bij elkaar komen, delen, leren. Dan me opmaken voor Nieuwe Maan en mijn intentie zetten. Ervaren wat er gebeurt en dan weer bij elkaar komen, delen, leren.

De verbondenheid voelen met andere vrouwen is precies wat ik zocht.’ Annemarie Kelder

altaarannemarievmmweegschaal
Altaar voor de maan in Weegschaal

Meer weten over Volle Maan Magie? 

Debora geeft praktijkavonden in Zeist. Je kunt thuis gewoon meedoen met het Online Programma Volle Maan Magie.