Midwinter, een traditie vol symboliek. Deel 5: eeuwig groen.

DSC02268-277x300Thuja en Klimop zijn beide eeuwig groen. Hun kracht is die van het plantenrijk, die een uiting is van de niet aflatende stroom van groeikracht en levenskracht, gevoed door de zon.

Groen is altijd de kleur van leven, natuurlijk vanwege de plantenwereld. Groen is ook de kleur van het hartchakra, de plaats in ons lichaam waar de hemel en de aarde elkaar ontmoeten.

Groen is de kleur van de planeet Venus en van de sfeer van Netzach op de Kabbalistische Levensboom.
Kleuren zijn super als magische symbolen, omdat je ze echt werkelijk overal voor kunt gebruiken. In de decoraties die je in huis gebruikt. In de kleuren van je huisstijl, je logo. En ook thuis, in  de aankleding van je altaar in je Thuistempel.

In je kleding kun je heel veel uitdrukken door middel van kleur.

Jagers dragen groen, om schielijk door het bos te sluipen. Chirurgen dragen ook groen. Dat is apart, want beide horen meer bij de bloeddorstige Mars, het tegenovergestelde van Venus.

En als je de kracht van Venus wilt aanroepen, denk aan nagellak, jurk, lampjes aan de gevel… gebruiken we juist rood. Dat is de complementaire kleur. Dat gebeuren met complementaire kleuren is een fijn onderwerp voor mijmeringen. Meer over de kleur rood volgt later in deze serie.

Testje: kijk eerst even naar het groene vlak. En daarna verschijnt de tover in het witte vlak.

glaskrijtbord-kikker-groen-45x45cm

square

 

 

 

 

Wat zie jij?