Runen – Ehwaz, versnellen

EhwazPaard

Ehwaz is de negentiende, de klank is ‘e’ zoals in ‘elk’.

Letterlijk staat Ehwaz voor het rijpaard, een heilig dier in heidens Europa.

Een paard brengt snelheid, maar het is niet hetzelfde als fietsen of het gaspedaal in trappen.
Je moet eerder denken aan een stroomversnelling, die al je aandacht opeist, en waar je behendig doorheen moet manoeuvreren.

Stel je even voor , wat een rijpaard vroeger betekende.
In plaats van 7 kilometer per uur (flink doorlopen) haalt een paard met gemak 20 kilometer per uur, en veel harder als het meezit. De hoogste snelheid ooit gemeten is 88 km per uur.
Ruiters konden enorme afstanden afleggen en dat gaf hen een grote voorsprong.

Hij helpt je om meters te maken, vooral door samen te werken, met elkaar en met de natuur. Ehwaz geeft je vleugels. Wie wil dat nu niet?

Ehwaz is wel een kracht die om duidelijke leiding vraagt. En om goede voorbereiding. Als je je zaakjes niet op orde hebt en je zet de versnelling in, draai je je zaak versneld in de soep.

Samenwerken vraagt iets van je. Als de koers niet helder is, als de verhoudingen onduidelijk zijn, als je je aandacht er niet bij houdt of als iedereen een eigen agenda heeft, dan werkt je elkaar alleen maar tegen.
Ehwaz maakt een dramatisch einde aan dergelijke spelletjes. Hij eist eerbied voor de levenskracht en echte samenwerking, vol respect.

Stel je eens voor, als je zo met je geliefde, je kinderen, je teamgenoten of je zakenpartner, of je klant zou omgaan. Of met je paard. Als bezield, levend wezen, iemand die er ten diepste toe doet, die je graag wilt leren kennen, en die intens reageert op jouw aandacht.

Waar kan Ehwaz mee helpen?

Hij doordringt ons ervan,  dat de natuur even levend en responsief is als een paard.

En hij geeft ons vleugels, als we ons verbinden.

Dit is nergens mooier weergegeven dan in de film Avatar  uit 2009 (2,3 miljard opbrengst, meer dan welke andere film ook). De samenwerking met de natuur krijgt daar zelfs een naam: Tsaheylu. Maar onze voorouders kenden het al. Zij noemden het Ehwaz.
JakeHorseLink-1024x576

Tsahaylu

Wil jij ook leven op de Hartslag van de Natuur, die innige verbinding maken zodat je vleugels krijgt, en alles sneller en gemakkelijker gaat?  De Tempel is er om je te helpen. Bestel nu  Je krijgt de Hartslag gratis in je mailbox, een cadeautje van de Tempel .