Soms ontkom je er niet aan.

Soms moet het.
Snoeien. Ik heb me er hevig tegen verzet, maar het moest. Want het werd levensgevaarlijk met die grote Treurwilg. Hij liet takken vallen. Pal naast ons huis.

Maar ik zat ermee, omdat we in de Tempel juist de ecologie op alle manieren de ruimte geven. En hoe past snoei nu in dat natuurlijke proces?

Gek genoeg was het de Wilg zelf die me antwoord gaf. Ik stond met mijn armen om hem 19405_902032183190015_4287798592198261757_nheen, om te voelen hoe het voor hem was. (Want wilgen zijn haar of hem. Dis is een hem. Seriously)

Nu voel ik wat menseninvloed is, zei de Wilg. Ik kan jullie weer wat beter begrijpen. En ik ben jullie dankbaar, want het werd erg zwaar, met die takken. Af en toe moet ik er wel een loslaten, maar wil jullie onder geen voorwaarde pijn doen.

Ik wil jullie juist energie geven.

We hebben de Wilg natuurlijk uitgebreid bedankt met een ritueel, een loflied en het plengen van home-made cider.

En nu gaan we mooie dingen doen met zijn hout. Vuur, voornamelijk. Aarde wordt vuur, want zo werkt magie. Vuur, met vrienden.

Als je de Treurwilg nog niet kent, vraag dan de gratis Reis naar de Tempel aan.
Dan krijg je een prachtige Treurwilg Luisterreis cadeau, met zijn energie. Zodat alles weer gaat stromen.

Als je je email adres en naam invult, krijg je vanzelf de gratis Reis naar de tempel lessen in je mailbox. Je hoeft niets. Voel gewoon maar of dit pad bij je past.
En je krijgt direct de ontspannende, vitaliserende Luisterreis cadeau.