Zo’n genezingskaars … waarom werkt dat eigenlijk? 

IMG_1995Iedere week, op zondag om 12 uur, branden we  in de tempel de Genezingskaars.Iedereen mag de kracht ontvangen en ook zelf meedoen en met je eigen kaars de kracht vergroten. Zo weven we een web van licht en liefde over het land.

Klinkt mooi, maar hoe werkt zoiets nu eigenlijk?

De genezingskaars is een van vele manieren om met ons onderbewustzijn te werken. Dus laat ik daarmee beginnen.  met het onderbewustzijn. En wat dat is.

2396232588_51ef7f5dc4Het onderbewustzijn is een stuk van jezelf dat zich (het woord zegt het al) buiten je aandacht afspeelt, zodat je je er niet bewust van bent.

Aandacht is een soort schijnwerper: die kan niet overal tegelijk licht sturen. Er is altijd een stuk wat je niet ziet, en waar je dus niet op let. Een enorm stuk, om de waarheid te zeggen. Maar dat wil niet zeggen, dat daar niets gebeurt.

Dromen komen hier vandaan, en beelden die je ziet als je je ogen sluit. En wat dacht je van je lichaamsfuncties? Bijna de hele werking van je lichaam is onderbewust.

Er bestaan technieken om het onderbewustzijn toegankelijk te maken. Daar werken we mee, in de Tempel.

Je onderbewustzijn is namelijk een echte schatkamer, omdat er ongelooflijk veel informatie en wijsheid in ‘verborgen’ ligt. Alle emoties worden er vertaald in beelden. En soms zelfs in fysieke ervaringen. Jung noemde dat synchroniciteit, en dat is de basis van de meeste orakelmethoden.

IMG_3372

Je werpt stenen of stokjes of je legt kaarten en je opent je onderbewuste, en dat ontdekt er allerlei betekenissen in. Hoe de kaarten liggen is toeval. Maar het is ook weer niet helemaal toeval, want je onderbewuste kan de materie wel degelijk beïnvloeden. Ook buiten je lichaam. Dat is bizar, maar met een beetje kennis van de kwantummechanica ook weer niet onverklaarbaar. Hoe dan ook, het is gewoon echt zo.

img_0300Het onderbewuste vergroot alle emoties. Het blaast ze letterlijk op to mythische proporties. Want het is de zetel van het mythische in de mens. Dat is wat er bedoeld wordt met ‘Alles wat je uitzendt krijg je drie keer terug.’

Als je met je onderbewuste werkt, moet je dus zorgen voor een ambiance die ondersteunt wat je wilt bereiken. De sfeer is van doorslaggevend belang.

Als je nu welbewust angst gaat oproepen, door bijvoorbeeld zonder enige kennis en ervaring met een spannende orakel techniek te werken, die fysieke verschijnselen geeft (zoals charlie charlie of glaasje draaien, maar in feite ook werporakels zoals stenen orakel of runen) dan krijg je een probleem.
Want je gelooft natuurlijk niet dat er echt iets kan gebeuren. Maar het is wel heel erg spannend. En als er dan toch iets gebeurt, schrik je je helemaal te pletter. Angst!

FF_fototips_schaduw_02Angst is echt killing als je met je onderbewuste werkt. Want je onderbewuste is heel gehoorzaam. Het trekt uit de schatkamer van alles tevoorschijn waar je om gevraagd hebt.  Het komt aandragen met allerlei dingen die jou nog veel angstiger maken: gedachten aan spoken of geesten, stemmen, nachtmerries, het gevoel da tje de controle kwijt bent. Dat voelt natuurlijk afschuwelijk, maar weet je onderbewustzijn veel. Dat reageert alleen maar heel gehoorzaam op je oproep. 

Dus als jij graag iets met je onderbewustzijn wilt, roep dan mooie dingen op. Ga te werk met oprechte belangstelling, schep een sfeer van liefde, van warmte, genegenheid, van verlangen naar begrip, van humor. Dan krijg je dat uitvergroot terug.

Dat doen we dus, in de Tempel. Voor ‘t geval je je dat afvroeg.

Ieder mens is kostbaar en waardevol, creatief en vindingrijk en een open poort naar liefde.

92dcaa21a35bae38995ff713f7d8dbad-2Als je nu vol liefde jouw genezingskaars aansteekt en de energie vol aandacht naar jezelf stuurt en naar je dierbaren en je dieren, dan gaat jouw onderbewustzijn dat uitvergroten tot mythische proporties. En dan gebeuren er wonderen. Zo werkt het gewoon. Het is de natuur.

 

En stuur je dan ook wat liefde en genezing terug naar ons? Want wij zijn ook gewoon mensen en wij hebben ook knuffels en liefde en genezing nodig.

Dank je wel!

En als je belangstelling hebt om te te leren, hoe je in jouw onderbewustzijn mooie dingen kunt oproepen, meld je dan aan voor de Reis naar de Tempel. Dat is een gratis cursus met allerlei mooie oefeningen uit de Traditionele Europese Wijsheid.

 

Meld je aan voor de Reis naar de Tempel en ontvang gratis een Magische Luisterreis

Als je je email adres en naam invult, krijg je automatisch en vrijblijvend  de gratis lessen in je mailbox. Je hoeft niets. Voel gewoon maar of dit pad bij je past.
En je krijgt direct de ontspannende, vitaliserende Luisterreis cadeau.