Wie

Wie ben jij?

Jij bent een verstandige vrouw, die goed kan nadenken. Maar je voelt, dat er meer is.

Je hebt vaak levendige dromen, het lijken wel oude herinneringen of vroegere levens.
En dan die ongelooflijk rake ingevingen. Je weet dingen die je eigenlijk niet kon weten.

In de natuur voel je je geweldig. Opgenomen in het geheel. Je wordt diep geraakt door de grootsheid en ervaart een groot verlangen. Een roep, waar je eigenlijk niet omheen kunt. Een heerlijk verlangen, een grootsheid die jou roept.

Tegelijk roept dat verlangen aarzelingen en twijfels op. Wie ben jij, om je met zulke grote dingen bezig te houden?

Wat je voelt, is  het Mysterie.
Het leven is een mysterie. Ontembaar krachtig, ongelooflijk groots en zo sterk. De toegangspoort tot het Mysterie is ons onderbewuste. Je kunt er alleen komen door te voelen. En door middel van symbolen kun je erdoorheen navigeren.

Voelen is één ding…
Je lichaam is een ingang naar het onderbewuste. Via onze zintuigen werken we met ons lichaam. Kunst en muziek raken ons gevoel. Lichaamswerk, massage, seksualiteit, drummen, ademen, het zijn extatische poorten naar het Mysterie, waarbij de grootsheid je overrompelt.

Maar al teveel extase brengt je – het woord zegt het al – uit je evenwicht.

.. maar jij wilt het ook begrijpen.
Je wilt ook weten hoe het werkt. De techniek. De mechanismen.

Je wilt het ook begrijpen, en een beetje sturen. Je kunt genieten van extase maar je wilt ook weten waar je staat, wie je bent. Je zoekt houvast in dat grote, wilde, ontembare  mysterie.
En dat kan, door de taal van de symbolen.

Symbolen en beelden zijn dragers van gevoelens en sfeer. Welk beeld pas bij het Mysterie , dat  alles wat leeft doordringt?

En als dat is wat jij zoekt, dan heeft de Tempel  jou veel te bieden.

En wie zijn wij?

Oprichters van de Tempel: Debora Zachariasse en Michiel H. van Hoorn

dz!photoMijn naam is Debora Zachariasse. Al jong was ik gegrepen door het Mysterie en ik wilde meer weten, begrijpen hoe dat werkt.  Ik ging op zoek naar een manier om de ritmen en kringlopen van de natuur te beleven op een zuivere, integere en vooral ook praktische manier waar je echt wat aan had.

In onze maatschappij leren we onze weg te plannen, een helder pad uit te zetten van A naar Beter. Maar de praktijk lacht erom; we kronkelen ons pad lang omwegen, onvoorziene omstandigheden,  tegenslag en soms ook enorme meevallers.

In de praktijk hebben we te maken met ons onderbewuste, datgene dat net onder het bewustzijn ligt, altijd ongrijpbaar, altijd verrassend, en onvoorstelbaar sterk. Het zijn oerkrachten, die daar huizen. En hier middenin bevindt zich het grootste Mysterie: de bron van leven.

In mijn zoektocht ontdekte ik dat er duizenden jaren geleden overal tempels waren, waar men met dit Mysterie van het onderbewuste leerde werken. Het onderbewuste verstaat geen woorden, maar spreekt in beelden, zinnebeelden met vele lagen van betekenis.

Ik werd nieuwsgierig en ik voelde een diep verlangen. Was er nu ook maar zo’n Tempelopleiding! Mijn beelden, visioenen en veel onderzoek  mondde uit in een roman: In Persephone’s armen. Je kunt er hier meer over lezen. De Tempel is gebaseerd op alles wat ik bij het schrijven te weten ben gekomen – een lange studie.

Het Mysterie echt vastpakken is onmogelijk. Daar is het een Mysterie voor. Maar we kunnen ermee communiceren via beelden, en ermee leren dansen, het ritme en de kringlopen van de natuur ervaren en een leven creëren dat ermee in harmonie is, meezingend met het grote geheel.

Dit is wat in de mysterie geschriften het’ heilig huwelijk’ werd genoemd: het harmonieus samengaan van ons bewustzijn met de grote oerkrachten van het onderbewuste.

Dit is wat we in de Tempel beleven. De manieren om die beelden te verkennen en ermee te werken, geef ik graag aan jou door.

mvh!photo-1En ik ben Michiel H. van Hoorn. Samen met Debora geef ik de Tempel vorm. Ik heb Debora 10 jaar aangemoedigd om dat prachtige boek af te maken en ik heb de uitgave verzorgd. In de Tempel neem ik het IT-stuk voor mijn rekening en  zorg voor de zakelijke kant.

mvh!signature

Over de Tempel: zo boven, zo beneden,  zo binnen, zo buiten

DSC01932
De eerste Tempel van De Magische Bongerd

De tempel heet officieel Instituut voor Traditionele Europese Wijsheid en Toegepaste Esoterische Wetenschap.

Je kunt ook zeggen Treasurehouse of European Wisdom. 

We begonnen in De Magische Bongerd in Zeist. In 2017 sloot deze locatie en stichtten we een groter centrum voor de Tempel in Le Morillon,  Noord Frankrijk.

logoidtrood

In het logo zie je symbolen (uiteraard). Het zijn de 4 Elementen.

De wijsheid van de natuur. 

Het uitgangspunt voor al het Tempelwerk is de natuur en de Traditionele Europese Wijsheid ontstaan uit de Europese natuur. In het verleden werden natuurkrachten gepersonifieerd en uitgebeeld in verhalen, mythen die het hart raakten, zozeer dat ze nu, na duizenden jaren, nog steeds mensen inspireren en steeds nieuwe lagen van wijsheid onthullen.

We vertelden er iets over in de serie Leven met Hart en Ziel. Hier zie je ons in  de tempel  van De Magische Bongerd, in Zeist.

3 reacties op “Wie

 1. Aan God Godin vroeg ik om inzicht
  Vroeg ik om echt Licht
  Vroeg ik om de weg te wijzen
  Vroeg ik om her inner reizen
  en toen vond ik jullie 😉
  Graag tot ziens in de tempel

  Met dank! Hartegroet, Leentje

Reacties zijn gesloten.