Runen – Gebo, het geschenk

GEBO

 GEBO het geschenk

Op het grensvlak van twee verschillende culturen.  Daar, waar we geraakt worden: gezien, ontmoet, verrast, geïnspireerd. Daar ontstaat creativiteit, vernieuwing, bevruchting.

Daar ontstaat magie.

We leven voor het grootste deel binnen een vanzelfsprekendheid. Alle dingen die we gewend zijn lijken de enige manier te zijn. Tot het moment, dat een ander pad het jouwe kruist, en je elkaar bewust maakt van heel andere mogelijkheden.

tumblr_mcw6vtjkaK1r312n1Gebo, het geschenk,  is de 7e rune. Ge klank is een gutturale ’g’. De vorm is een kruis, een kus, een verbinding, een ontmoetingsplek. Het oer-magische kruispunt.

 

 

Meer dan zomaar een aardigheidje

Gebo is meer dan zomaar een aardigheidje aan de ander overhandigen. Het impliceert een dieper geschenk: de open blik, oog voor de ander, oog voor de verschillen en als het even kan, oog voor de behoeften. Verbinden is niet zomaar langs iemand lopen, maar je voor de ander openen. Met je hart.

Deze kwaliteiten maken het kruispunt van oudsher een super magische plek, waar je van richting kunt veranderen: letterlijk maar ook symbolisch. Tal van magische spreuken hebben als richtlijn, dat ze moeten worden uitgevoerd op het kruispunt.

Kruispunten zijn plaatsen waar votief beeldjes worden opgehangen: Maria kapelletjes, beeldjes van Hermes of van Hecate, godin van de kruispunten.
De runen beschrijven de stroom van overvloed en levenskracht door de wereld. Ze laten alle aspecten zien van deze storm, maar de serie begint en eindigt met overvloed (Fehu en Othala). Gebo is de rune waar de hele stroom wordt aangestuurd. Gebo is het harte-centrum van de Runenkracht. Door eervolle uitwisseling van energie  reguleer je de stroom van overvloed.

Gebo: het hart houdt de stroom op gang

Energie uitwisseling kent vele vormen: spiritueel is het de inspiratie die je woordeloos opdoet in bijzijn van een bezield mens, die je kan optillen en helderheid kan verschaffen, alleen al door in diens nabijheid te zijn. En natuurlijk…  de liefde! X

Mentaal is het de levendige uitwisseling van ideeën en inzichten, en de context die dat mogelijk maakt. Van oudsher was dat de Tempel. Later, de universiteit. Nog later, het  Social Media platform. En natuurlijk…  de liefde! X

Emotioneel is de uitwisseling zodra er mogelijkheden zijn om samen de natuur te beleven, en de kunst: dans, muziek, literatuur. En natuurlijk…  de liefde! X

Fysiek bestaat de uitwisseling uit de handel in goederen en natuurlijk het net van wegen en spoorlijnen. En natuurlijk…  de liefde! X

Gebo: een goed doorstromend systeem kent geen tekorten.

Het geheim van Gebo is dit: een goed doorstromend systeem kent geen tekorten. Je hoeft nooit te geven wat je niet kunt missen. De overvloed stroomt automatisch weer daarheen waar ze nodig is. Door gul en gestaag te geven, met je hart, houd je de nieuwe aanvoer altijd op gang. Geven vanuit je hart is belangrijk omdat je hart namelijk precies weet wat je kunt missen en wat niet.

Ware rijkdom zit niet in opgepot vermogen of in alles maar weggeven, maar in de de stroom die je gestaag op gangkuit houden. Dat is de stroom die groeit.

 

Ons gratis geschenk aan jou: Traditionele Europese Wijsheid, de Hartslag van de natuur, gratis in je mailbox op het ritme van de maan en de zon.

Ja, fijn! Dat geschenk wil ik graag  ontvangen.