Runen – Uruz, de oerkracht

runa_uruzUruz is de tweede letter van het Futhark.
Zijn letterlijke betekenis is Oeros. Zijn klank is ́oe ́.
Zie je ze al voor je, die sterke, tomeloze dieren met hun ruige echt en hun enorme hoorns?

Het mooie van de runen-alfabet vind ik dat ze beginnen met de letter Fehu, vee, de stroom van overvloed. Oeros geeft ons de sleutel om je overvloed te laten groeien: dat doe je door je rijkdom in beweging te brengen.

Met Os start het zware werk op aarde, de groeicyclus van de landbouw. Os is dan ook de eerste letter van allerlei andere alfabetten, zoals het Fenicische, het Hebreeuwse, Griekse en ons eigen romeinse beginnen allemaal met de letter allef, of aleph en alpha, afkomstig van het West-Semitische woord voor os.

Os je helpt om je veld te ploegen. Dat is zwaar werk, en daar heb je uithoudingsvermogen en oerkracht voor nodig. En dat krijg je, van Uruz.

AMI_-_StierrhytonUruz brengt ons in contact met oerkracht, uithoudingsvermogen en tomeloze energie. Hij laat je zien hoe je je eigen innerlijke kracht en uithoudingsvermogen aan kunt spreken.
Uruz helpt je als je nog even door moet terwijl je eigenlijk moe bent, als je er geen zin meer in hebt, als het je zwaar valt en het aankomt op volhouden.

Dit is de rune voor de challenge, voor dingen die eigenlijk net iets moeilijker dan jij trekt. Hij laat je zien waar je grenzen liggen. Namelijk, een heel stuk verder dan jij dacht.

Ik heb de kracht van Uruz ontmoet toen ik In Persephone’s armen schreef.  Het is dan ook geen toeval dat hij op de omslag staat. Het is dankbaar om te zien dat het ‘ploegen’ vrucht draagt.

Als je met Uruz samen wilt werken, wees dan gewaarschuwd wat je over je afroept. Je oerkracht ontdek je niet door lekker in een hangmatje in de zon te liggen.  Omgekeerd, heb je een pittige klus, zoal een kind baren, een boek schrijven, of een onderneming  tot bloei brengen, dan kun je geen betere kracht aan je zijde hebben dat Uruz.

Uruz is een meester in het volhouden, en daarom verspilt hij nooit energie. Hij maakt je attent op dingen die je nodeloos veel tijd en energie kosten.
Zowel lichamelijk als geestelijk geeft Uruz ons heelheid en genezing.

Doorgaan zonder energie te verspillen? Dat lukt het beste, als je meevaart op de hartslag van de natuur. Bestel de Hartslag hier. Gratis in je mailbox.