Versieringen voor het midzomerfeest

Midzomer versieringen

Het leuke van het midzomerfeest is, dat de hele natuur al één grote versiering is. Dus echt veel hoef je daar niet aan toe te voegen. Doe alleen dingen die de feestvreugde ondersteunen. Het is geen midwinter, je hoeft het nu niet van de versiering te hebben.

Ideeën voor versieringen bij midzomer (van must have tot luxe):

Feestelijke kleding in lichte en vrolijke kleuren, zwierige wijde jurken, wijde broeken en gemakkelijke schoenen, om ongehinderd te kunnen dansen.

De bloemenkransen op het hoofd mogen zeker niet ontbreken. Je kunt ze heel mooi vlechten van lange plantenstengels zoals bloeiend gras, kamperfoelie, maagdenpalm, vlas of je kunt de bloemen aan elkaar plakken met kleefkruid, ideaal voor dit doel en lekker snel. En je bent meteen van je onkruid af.

Een vuur, altijd een blikvanger, om straks, als het donker is, overheen te springen.

Vrolijke picknick kleden fleuren de boel lekker op.

Muziek, akoestisch natuurlijk, is een versiering voor de oren. Laat die muzikanten maar lekker pronken met hun virtuositeit.

Zorg voor fijne, beschutte plekjes voor de feestgangers die liever elkaar willen versieren.

Bloemenslingers en guirlandes van bloemen; omwikkel een lang draad met rankende planten zoals kamperfoelie of maagdenpalm en bind de bloemen daar aan vast.

Lichte, vlinderachtige guirlandes met tule en linten. Je kunt ze vastzetten met kleine toefjes bloemen.

Als je iets bijzonders wilt, als je aan veel rozen kunt komen, die nu overvloedig bloeien, maak dan een rozenpoortje, waaronder geliefden elkaar kunnen kussen.

Verlichting

Omdat het zo lang licht is, is er niet veel verlichting nodig, tenzij je tot diep in de nacht door wilt feesten. En waarom ook niet, het is maar een keer in het jaar midzomer. En dit is de nacht dat je de elfen kunt horen. En zien. Om middernacht.

Zet waxinelichtjes in papieren zakken met wat zand, als sfeervolle windlichten langs de paden, zodat ook de deelnemers die bruisen van feestvreugde niet van het pad af raken.

Of laat de kinderen jampotten beplakken met gekleurd vloeipapier, en zet daar de lichtes in. Je kunt er een labyrint van maken, als je er voldoende hebt!

Hang de bomen vol gekleurde lampions.

Zet fakkels bij het water, die later op de avond feeërieke weerspiegeling zorgen tijdens de plechtige traditionele ritueel van onderdompeling in het schemerdonker van de kortste nacht van het jaar.

En dan maar dansen, zingen, springen over het vuur en alle andere traditionele rituelen van midzomer. Enjoy!

Wat is jouw favoriete versiering voor het midzomerfeest? Vertel het in het commentaar!

 

 

Wil je het hele jaar door genieten en gevoed worden door de levenskracht in de natuur?
Meld je aan voor de gratis Hartslag van de Tempel. Op het ritme van de zon en de maan, de hartslag van de natuur, gratis in je mailbox.