Wie zijn wij

Stichting In de Tempel is eind 2015 opgericht door Rhea Debora Zachariasse en Michiel H. van Hoorn.
De Tempel heeft ten doel een geintegreerde en spiritueel-ecologische levenshouding te bevorderen, gebaseerd op de traditionele Europese wijsheid.
Debora en Michiel woonden en werkten 15 jaar in de Magische Bongerd in Zeist, een landje tussen de appelbomen. In 2017 verhuisden ze naar een kasteelboerderij in de ongerepte bossen van Noord Frankrijk.

Rhea Debora Zachariasse

Debora Zachariasse begon haar esoterische opleiding met een klassieke natuurwetenschappelijke opleiding:  “scheikunde met artsenijbereidkunde”. 

Eenmaal thuis bij de kinderen lukte het om van haar hobby, schrijven, haar beroep te maken en zo publiceerde ze 20 jeugdboeken waarvan er enkelen werden vertaald, zoals Het Fluisterboek, een indringende jeugdroman. Ondertussen volgde ze een intensieve training in de westerse wijsheid bij een traditionele mysterieschool, de Servants of the Light (SOL). Na haar opleiding werd ze gevraagd als supervisor. Haar laatste roman, In Persephone’s armen, vormde een bron van inspiratie voor de Tempel.

Michiel H. van Hoorn

Michiel H. van Hoorn studeerde wiskunde en natuurkunde. Na zijn promotie over wachtrijtheorie ging hij aan de slag in de IT en ontwikkelde hij zich tot  IT architect. Terugblikkend op die 25 jaar als IT-er, lijkt het erop alsof er altijd pioniersprojecten of onmogelijke projecten zijn kant op kwamen. Heerlijk!

Na vele jaren super abstract werken met allerlei niet-tastbare en niet-eetbare zaken, zoals belastingen, risico’s, verzekeringen, prestatie indicatoren en large scale processing, verlangde hij terug naar de menselijke maat en de levende wereld. Om af te kicken betrad Michiel ook de weg van de westerse wijsheid.

Maar het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Het afgelopen jaar ontwikkelde hij het online cursus-systeem “Mics”. Hiermee wordt momenteel alle cursussen van de  Tempel naar abonnnees gedistribueerd. Ook wordt de Hartslag van de Tempel via Mics verstuurd.

Ten slotte dit:

De Tempel maak je een avontuurlijke ontdekkingsreis naar je innerlijke wereld. Het is JOUW wereld. De weg Westerse Wijsheid leert ons een traditie, geen waarheid. De enige waarheid die je ooit zult vinden, vind je diep in jezelf. De ware gouden schat in je leven? Dat ben jij!